پترو سازه تدبیر گستر (پتساکو)

طراحی ساخت انواع قطعات، مهندسی معکوس، ثبت سفارش و واردات و صادرات

پترو سازه تدبیر گستر (پتساکو)

طراحی ساخت انواع قطعات، مهندسی معکوس، ثبت سفارش و واردات و صادرات

پترو سازه تدبیر گستر (پتساکو)

شرکت پتساکو با 10 سال سابقه مهندسی معکوس و ساخت انواع تجهیزات صنعتی نظیر انواع پمپ، گیربکس، مخزن، ولو و غیره و ماشین آلات صنعتی و قطعات یدکی مربوطه با هر نوع متریال مانند انواع آلیاژها، سوپر آلیاژها، فلز، غیر فلز، برنج، پلیمر، لاستیک، پلاستیک از روی نقشه ساخت یا نمونه موجود با روش های مختلف ساخت مانند ریخته گری، ماشینکاری، تراشکاری، فرزکاری، تزریق و غیره در خدمتتان کارخانجات و صنایع معظم کشور می باشد. .

پمپ دوزینگ( Dosing Pump) یا مترینگ پمپ (Metering Pump)

شنبه, ۱۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۵۴ ق.ظ

دوزینگ پمپ ها یا پمپ های مترینگ گونه ای از پمپ های جابجایی مثبت اند که قادرند مقدار دقیقی از  مواد شیمیایی را پمپاژ نمایند و به همین جهت به آنها دوزینگ پمپ یا مترینگ پمپ گفته می شود.

 از آنجا که دبی پمپ های سانتریفوژ و روتاری بسته به فشار سیستم تغییر می کند، بنابراین هیچ یک از پمپ های مذکور نمی تواند به عنوان دوزینگ پمپ مورد استفاده قرار گیرد.

دوزینگ پمپ ها یا پمپ های مترینگ گونه ای از پمپ های جابجایی مثبت اند که قادرند مقدار دقیقی از  مواد شیمیایی را پمپاژ نمایند و به همین جهت به آنها دوزینگ پمپ یا مترینگ پمپ گفته می شود. از آنجا که دبی پمپ های سانتریفوژ و روتاری بسته به فشار سیستم تغییر می کند، بنابراین هیچ یک از پمپ های مذکور نمی تواند به عنوان دوزینگ پمپ مورد استفاده قرار گیرد. معمولاً تنها پمپ های پیستونی و پیستون دیافراگمی این امکان را دارند که در رده پمپ های دوزینگ قرار گیرند. دبی این پمپ ها به صورت دستی و یا اتوماتیک و بسته به شرایط فرآیند قابل تغییر می باشد. این پمپ ها قادرند محدوده وسیعی از مواد شیمیایی حاوی اسیدها، سیالات خورنده و یا مایعات ویسکوز و اسلاری را پمپاژ نمایند. دقت کورس های رفت و برگشتی این پمپ ها بسیار بالا می باشد چرا که می بایست در هر کورس دوز صحیحی از سیال را پمپاژ نمایند.

مترینگ پمپ ها عموماً در حالات زیر مورد استفاده قرار می گیرند:

  1.  دبی های پایین که بر حسب GPH و یا ml/hr 1 بیان می شود
  2. وقتی که فشار سیستم بالا است
  3. تزریق خیلی دقیق سیال مورد نیاز باشد.
  4. تزریق سیال توسط رایانه، میکرو پروسسورها، PLC ،DCS و یا شیرهای تناسبی کنترل می شود.
  5. جاییکه مایعات خورنده، آتشزا و یا سیالات داغ انتقال داده می شود.
  6. پمپاژ سیالات ویسکوز یا اسلاری ها

ساختار پمپ های دوزینگ

محرکه
عموماً محرکه این پمپ ها یک الکتروموتور جریان متناوب AC دور ثابت می باشد. در بعضی موارد ممکن است الکتروموتورهای دور متغیر، موتورهای پنوماتیکی و یا هیدرولیکی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مکانیزم حرکت
مکانیزم حرکت بگونه ای است که حرکت دورانی الکتروموتور به حرکت رفت و برگشتی تبدیل می گردد. غالب پمپ هایی که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد، اجزا مکانیزم حرکتی آنها درون روغن قرار می گیرد تا عملکرد مداوم سیستم تضمین گردد.
تنظیم دبی
دبی پمپ با تغییر طول موثر کورس و یا تغییر سرعت کورس تنظیم می گردد. بیشتر دوزینگ پمپ ها از یک پیچ میکرومتر یا چیزی شبیه آن برای تنظیم دبی استفاده می کنند (شکل 1). میکرومتر می تواند با یک عملگر پنوماتیکی و یا الکترونیکی جایگزین گردد. در این حالت عملگر با سیگنالی که از سیستم دریافت می کند، دبی را به صورت اتوماتیک تنظیم می کند.

گذرگاه سیال
طراحی گذرگاه سیال و متریال آن با توجه به سرویس کاری پمپ و خصوصیات سیال مشخص می شود. مواردی همچون دما، دبی، ویسکوزیته، خورندگی سیال و فاکتورهای دیگر در طراحی موثر می باشند.

منحنی های مشخصه دوزینگ پمپ ها
عمل پمپاژ توسط یک پیستون رفت و برگشتی انجام می شود. حرکت رفت و برگشتی سبب تولید دبی می شود که می توان به راحتی آن را توسط یک موج سینوسی نشان داد دبی پمپ برابر است با حاصل ضرب مقدار جابجایی موثر پیستون در تعداد سیکل ها در واحد زمان.

در دوزینگ پمپ ها بر خلاف پمپ های گریز از مرکز، تغییرات فشار تأثیر زیادی بر دبی ندارد

منحنی مشخصه دبی- کورس دوزینگ پمپ ها خطی می باشد. البته الزاماً به این معنی نیست که تنظیم 50 درصد کورس برابر با 50 درصد دبی می باشد. به خاطر اینکه خط کالیبر به طور همزمان از مبدا مختصات عبور نمی کند. با اندازه گیری دبی در دو بار تنظیم کورس و رسم خط مستقیمی که از دو نقطه می گذرد، می توان تغییرات دبی بر حسب تنظیم کورس را به صورت دقیق پیش بینی کرد. برای دوزینگ پمپ های صنعتی که به درستی نصب شده اند، دقت پیش بینی دبی در حدود 1± درصد می باشد.

اگرچه دوزینگ پمپ ها عموماً می توانند برای دبی صفر تا حداکثر خود تنظیم شوند، اما دقت عمل آنها ممکن است کاهش یابد. عموماً سازندگان پمپ محدوده 10 درصد تا 100 درصد دبی را به عنوان محدوده عملکرد دقیق دستگاه مشخص می نمایند.
اخیراً شرکت Milton Roy  ادعا نموده است محدوده عملکرد دقیق دوزینگ پمپ مدل Centrac  خود را به 1درصد افزایش داده است. یعنی در هر  نقطه بین دبی 1 تا 100 درصد، دقت دستگاه یکسان می باشد.

محدوده دبی و فشار
دوزینگ پمپ ها عموماً برای دبی های پایین مورد استفاده قرار می گیرند. ماکزیمم دبی هر پمپ با توجه به نسبت گیربکس، قطر پیستون و دور الکتروموتور تعیین می شود. معمولاً در محدوده دقیق 1 لیتر بر ساعت شروع می شود و بزرگترین / 0 گالون در ساعت یا 5 / دستگاه، حداقل دبی از 4 دوزینگ پمپ ها عموماً بیش از 2500 گالون بر ساعت یا 9500 لیتر بر ساعت دبی تولید نمی کنند. ماکزیمم فشار این پمپ ها تا 30,000 psi یا 2000 bar گزارش شده است. اگر چه ممکن است برخی از سازنده ها بسته به نیاز مشتری با فشارهای بالاتر نیز تولید کرده باشند.



راه های ارتباط با پتساکو:     تلفکس: 44841229-021   ایمیل: petsacotf@gmail.com

برای مشاهده جزئیات بیشتر درباره ما به نشانی وب سایت ما مراجعه نمایید:

http://petsaco.ir/ 

(کلیک کنید)


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی